Voce de înger

Muzica – marea ei dragoste. Talentul – „motorul” care o ajută să-și urmeze visul. Iulia este o tânără extrem de ambițioasă din Satu Mare. Își compune singură melodiile, iar versurile sunt pline de sinceritate, naturalețe, dar și de profunzime. Artista își dezvăluie chiar propriile vulnerabilități pentru ca muzica ei să devină un adevărat remediu pentru cei ce o ascultă

Cu toate că de-abia a împlinit vârsta majoratului, Iulia Andreea Vîlceanu, pe scurt Villia, este o adolescentă foarte matură, pasionată de artă. De când își amintește, și-a dorit un singur lucru: să cânte!

Iubirea ei pentru muzică, foarte… vocală de altfel, nu a fost trecută cu vederea de către mama ei, Claudia Monica Alexan de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, care a și înscris-o la canto pe când era de-o șchioapă. „Cântam prin casă toată ziua! De când eram mică îmi compuneam singură melodiile. Mama m-a sprijinit întotdeauna! Ea este cel mai mare ajutor al meu, dar și fanul meu numărul 1! Știu că orice s-ar întâmpla, ea este lângă mine și totul va fi bine. Este plasa mea de siguranță! Îmi place foarte mult profesia mamei mele. Consider că este foarte interesantă, însă pe mine m-a atras mai mult zona de artă. Natural, m-am îndreptat către acest domeniu. Aici m-am regăsit”, mărturisește Villia.

Piesa de debut a artistei, „No.51”, reprezintă o metaforă a copilăriei sale, o reîntoarcere în timp. Tânăra nu s-a oprit doar la a crea versurile și linia melodică, ci chiar și scenografia şi co-regia videoclipului îi aparțin. De curând, a lansat o nouă melodie, „Is this better?”, inspirată din trăirile şi gândurile ei, ce aduce în prim plan un sentiment de nostalgie. Primul vers, „Există locuri ascunse ale minţii mele în care nu îndrăznesc niciodată să păşesc”,reprezintă, de altfel, sursa de inspirație a cântecului. Iar artista consideră că este ironic faptul că a trebuit să-și „scotocească” fiecare centimetru din memorie pentru a scrie aceste versuri. „Unul dintre lucrurile mele preferate când vine vorba despre a crea artă este abilitatea de a găsi frumusețe în nebunie. De aceea întrebarea «Is this better?» rămâne retorică de-a lungul piesei muzicale pentru că, deși încă nu este mai bine, va fi… Tu vei fi…”, spune artista.

Tânăra crede că muzica este o parte din ea, o definește și îi oferă un mijloc de a transmite lecțiile pe care viața i le-a dat. Iar slăbiciunile ei pentru limba engleză și psihologie au ajutat-o să transpună în versuri tot ceea ce simte. „Consider că este important să compui sincer. Sunt lucruri personale, chiar vulnerabilități, însă îmi doresc să ajut și să fac pentru ceilalți ce au făcut alții pentru mine. Trebuie să ne dăm seama de ceea ce simțim și să învățăm cum să ne gestionăm sentimentele”, mai spune Villia.

Natalia Traicu