Umăr la umăr!

Pandemia de COVID-19 a luat prin surprindere întregul mapamond. Fără menajamente, noul coronavirus a zdruncinat sistemele de sănătate publică, economiile și agendele sociale ale tuturor statelor lumii.

În luna februarie a anului trecut, România a intrat și ea în bătălia împotriva unuia dintre cei mai perfizi inamici cu care s-a confruntat vreodată omenirea, după ce într-o comună din județul Gorj a fost confirmat primul caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

La un an de la debutul situației epidemiologice, în țara noastră au fost înregistrate mai bine de 800.000 de cazuri de infectare, iar peste 20.000 de români au pierdut lupta cu temutul virus! Inclusiv medici, asistente, pompieri, paramedici, polițiști, jandarmi…

După o lungă perioadă de timp, în care războiul acerb purtat pe toate fronturile cu inamicul invizibil părea fără sfârșit, încetul cu încetul a început să se întrevadă și lumina de la capătul tunelului. Apariția vaccinului împotriva noului coronavirus a readus speranța întregii planete…

Din luna decembrie 2020 și până în prezent, în România au fost administrate peste 1.600.000 de doze. Iar în fiecare zi, tot mai mulți oameni sunt imunizați, punând astfel și ei umărul la începutul sfârșitului acestei lupte. O luptă epuizantă, care a furat zâmbete, bucurii, îmbrățișări, însă care ne-a făcut mai puternici și mai uniți ca niciodată!

Natalia Traicu