Pe locuri, fiți gata… START!

Peste 150 de polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră din întreaga țară s-au întrecut luna aceasta la Campionatul de Atletism și Cros al Ministerului Afacerilor Interne. Competiția s-a desfășurat la Târgu Jiu și a reunit cei mai buni atleți ai MAI, toți dornici să ocupe la final un loc pe podium

Pregătirea fizică este o componentă de bază în activitatea cadrelor Ministerului Afacerilor Interne, iar competițiile sportive organizate de către Centrul Cultural al MAI, prin Biroul Coordonare Activități Sportive, contribuie din plin la acest proces.

După o pauză de un an, Campionatul de Atletism și Cros al Ministerului Afacerilor Interne a revenit în forță. Concursul, care a avut loc anul acesta în județul Gorj, pe stadionul din Târgu Jiu, a stârnit interesul lucrătorilor MAI.

La etapa finală a Campionatului de Atletism și Cros al Ministerului Afacerilor Interne au participat peste 150 de cadre reprezentând toate structurile MAI, respectiv pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră, colegi de la Aparatul Central și de la Academia de Poliție AI Cuza. Toate probele de atletism și cros s-au desfășurat pe categorii de vârstă, atât la feminin cât și la masculin”, spune Nicolae Crînguș, director adjunct al Centrului Cultural al MAI.

Participanții s-au întrecut în probe de alergare viteză, alergare rezistență, săritura în lungime, aruncarea greutății și cros. După două zile de concurs, cele mai multe medalii au fost obținute de lotul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, „salamandrele” urcând astfel pe prima treaptă a podiumului în clasamentul pe echipe. Argintul a fost obținut de sportivii Inspectoratului General al Poliției Române, iar bronzul a fost adjudecat de echipa Aparatului Central al MAI.

Competiția sportivă a fost organizată și desfășurată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La festivitatea de premiere, câștigătorii au fost răsplătiți cu diplome, medalii și cupe, acestea fiindu-le înmânate de către oficialități locale și județene, printre care și atleta Constantina Diță, medaliată cu aur la proba de maraton de la Jocurile Olimpice Beijing din 2008. Totodată, ocupanţii primelor locuri, la fiecare probă, vor avea șansa de a reprezenta Ministerul Afacerilor Interne la competiţiile internaţionale.

Chiar dacă lupta pentru un loc pe podium a fost acerbă, toți sportivii Internelor au demonstrat că fairplay-ul rămâne cea mai strălucitoare medalie.

Natalia Traicu