100 de zile pentru o misiune de suflet

Cu toate că profesia pe care o au este una foarte solicitantă, jandarmii cărășeni găsesc mereu timp, și nu scuze, pentru a face cât mai multe fapte bune. După ce în urmă cu trei ani au pus umărul la renovarea unei secții de cardiologie, oamenii legii au „recidivat” cu un alt gest impresionat, reușind să ducă la bun sfârșit un proiect din campania „Adoptă un salon”

Când nu sunt implicați în activitățile  specifice pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, jandarmii de la IJJ Caraș-Severin nu ezită să întindă o mână de ajutor celor aflați în nevoie.

După 100 de zile, donații și multă muncă voluntară,  cea de-a doua ediție a campaniei „Adoptă un salon”,  care și-a dorit renovarea Spitalului Staționar III Reșița, s-a încheiat. Unul dintre parteneri a fost chiar Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin. Inimoșii militari în bleu-jandarm și-au suflecat mânecile uniformelor și, printr-un efort comun, au reușit să renoveze două saloane ale unității spitalicești.

Zi de zi, după ieșirea din tură, jandarmii s-au mobilizat și au ales să dea o mână de ajutor comunității în loc să-și petreacă timpul liber alături de familiile lor. Și au făcut-o cu zâmbetul pe buze, fără a simți o clipă oboseala! Au pregătit și o listă cu cele necesare pentru renovare: pensule, vopsea, trafalet, scară, vopsea lavabilă, gletieră, implicare, solidaritate, voință și… oameni cu suflet. S-au zugrăvit pereții, s-au vopsit ușile, iar obiectele sanitare au fost schimbate. Totul fără a cere nimic la schimb!

Am reușit să renovăm două saloane, iar cu ajutorul colegei noastre, sergent major Ștefania Iana, am și pictat aceste spații, din dorința de a aduce o pată de culoare în viața viitorilor pacienți. Solidaritatea socială, dovedită încă o dată, a transformat dorinţa de a face bine într-o nouă acțiune umanitară, iar la final, mândri că am făcut parte din echipă, putem spune că misiunea a fost îndeplinită. Inițiatoarea campaniei, doamna Liliana Gherle, este cea care a reușit să ducă la bun sfârșit acest proiect. Jandarmeria din Caraș-Severin a fost de fiecare dată partener. Fie că vorbim de spitalul acesta sau, în urmă cu trei ani de zile, când am renovat, tot împreună cu doamna Liliana, o secție de Cardiologie de la noi din oraș”, au spus jandarmii cărășeni.

Voluntarii în uniforma bleu-jandarm au avut și câțiva ași în mâneca… Pentru a finaliza mai repede renovarea, și-au întărit echipa și au adus forțe proaspete, fără de care cu siguranță transformarea nu ar fi fost la fel de frumoasă. „Au venit alături de noi copiii din cadrul Centrului „Primăvara” din Reșița, iar cu ajutorul lor am reușit să facem un tablou inedit, să lăsăm o bucățică de lumină din sufletul acestor copii, pentru viitorii pacienți”, au mărturisit reprezentanții Jandarmeriei Caraș-Severin. Pentru aportul și munca depuse la înfrumusețarea salonului, elevii Centrului „Primăvara” au fost recompensați cu o… înghețată. Jandarmii au fost răsplătiți la rândul lor de micuții prieteni cu multă emoție, bucurie și sinceritate.

Militarii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin nu au făcut niciodată rabat de la acțiunile umanitare. Și cu siguranță vor continua șirul misiunilor frumoase, de suflet…

 ▪ Natalia Traicu