„Optică” de jandarm

Aflat în timpul liber cu soția și cei trei copii, sergentul major Tiberiu Constantinescu de la Detașamentul 8 Jandarmi Făgăraș a dovedit că spiritul de om al legii nu îl părăsește nicio clipă, chiar și atunci când nu poartă haina cazonă. La cumpăna dintre ani, subofițerul a prins în flagrant un bărbat care, din dorința de a-și „îmbunătăți” vederea, șuchea ochelari dintr-un cabinet de optică medicală

Adeseori, în noaptea dintre ani, oamenii își pun o dorință. Însă visul unui cetățean „onest” pus pe fapte mari, care s-a gândit că Revelionul este momentul propice pentru a se realiza „profesional”, nu s-a îndeplinit. Pe când cei mai mulți desfăceau sticlele de șampanie pentru a sărbători noul an, bărbatul s-a gândit să petreacă într-un mod inedit și să „deschidă” vitrina unui magazin. Doar că în calea „fericirii” lui a stat un jandarm care se întorcea împreună cu familia de la focul de artificii organizat în municipiul Făgăraș. Ochiul vigilent al sergentului major Tiberiu Constantinescu a observat imediat că unul dintre geamurile magazinului de ochelari de vedere este spart. Flerul de om al legii nu l-a lăsat să-și continue indiferent drumul spre casă. Le-a spus soției și celor trei copilași să se îndepărteze puțin, iar el s-a apropiat să vadă mai bine ce se întâmplă.

„Ne întorceam acasă pe jos de la focul de artificii și, în momentul în care am trecut pe lângă un magazin, am văzut că vitrina era spartă. Am rugat-o pe soția mea să meargă puțin mai în spate cu copiii pentru a fi în siguranță. Apoi m-am apropiat să văd ce se întâmplă și am observat un individ care era cu capul și mâinile în vitrină și sustrăgea ochelarii expuși. L-am somat, însă bărbatul a luat-o la fugă”, povestește sergentul major Tiberiu Constantinescu de la Detașamentul 8 Jandarmi Făgăraș al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov. Sportiv de performanță, Tibi l-a ajuns din câțiva pași, iar mâna de handbalist a jandarmului nu i-a dat nicio șansă hoțului ghinionist să scape, vădit supărat că a fost prins exact când totul îi mergea atât de bine… Subofițerul a solicitat forțe în sprijin, ulterior bărbatul fiind predat polițiștilor sosiți la fața locului. Mai mult decât atât, individul cu mâna lungă fusese destul de ocupat în ultima perioadă, fiind căutat și pentru alte furtișaguri.

Cei doi băieței și fetița jandarmului l-au văzut pe tatăl lor în acțiune, iar la sfârșit l-au îmbrățișat emoționați și i-au spus că sunt tare mândri de el… „Copiii erau bucuroși că s-a terminat totul cu bine și că am prins hoțul. Erau puțin înghețați, dar fericiți”, mai spune sergentul major.

Tibi a îmbrăcat haina militară în urmă cu un an, însă nu a renunțat la echipamentul de handbal, fiind legitimat la CSM Făgăraș. Jandarmul a adunat în palmaresul sportiv trei titluri de vicecampion național cu echipa de handbal masculin CSM București, totodată fiind și câștigător al Cupei României.

Viața de sportiv l-a învățat să fie disciplinat, iar profesia de jandarm i s-a potrivit ca o mănușă. „Îmi place foarte mult ceea ce fac! În plus, viața de jandarm se aseamănă cu cea de sportiv. Fac parte dintr-o echipă, atât în Jandarmerie, cât și la handbal”, mărturisește Tiberiu Constantinescu.

Extrem de energic, pozitiv și cu zâmbetul pe buze, Tibi este apreciat de toți cei ce îl cunosc. Și, chiar dacă profesia pe care o are, precum și sportul pe care îl practică îi ocupă aproape tot timpul, face tot ce îi stă în putere, uneori chiar imposibilul, pentru a fi alături de familia lui, copiii fiind pentru el cele mai de preț trofee…

Natalia Traicu