Între armonie și echilibru

La doar opt ani, Ionuț a pășit pentru prima oară pe tatami, cu entuziasmul, naivitatea și curiozitatea unui copil. Cu fiecare sesiune de antrenament, a început să descopere că atât corpul, cât și mintea și spiritul se dezvoltă în armonie și echilibru. Astfel, s-a hotărât să ducă pasiunea sa la un alt nivel. A continuat să se antreneze la Clubul Sportiv Poli Karate din Petroșani, iar după ani de muncă, disciplină și implicare au venit, cum era firesc, rezultatele și recunoașterea națională și internațională pe care tânărul karateka le merită cu prisosință.

Absolvent al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, promoția 2019, sergentul major Adrian Ionuț Molnar este deja cunoscut pentru profesionalismul, calmul și responsabilitatea cu care își desfășoară activitatea, zi de zi, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara. Trăsăturile sale de caracter au fost creionate și s-au dezvoltat de-a lungul anilor în special prin prisma pasiunii sale pentru un sport nobil.

În timpul școlii, cineva a venit cu o broșură în care era prezentat acest sport. Mi- am zis să încerc și eu, însă am avut emoții mari că nu o să fiu admis la club deoarece eram destul de firav. Însă am intrat din prima! Pe fiecare zi ce trecea, mi-am dat seama că îmi place foarte mult. După vârsta de 12 ani, cu antrenamente grele, începusem deja să particip la competiții internaționale. Un vis devenise realitate!”, spune tânărul karatist.

Tenacitatea și respectul pentru tot ceea ce face, alte trăsături ale sergentului major de la IJJ Hunedoara, au făcut ca rezultatele să apară imediat. Și nu unele oarecare, ci doar dintre acelea care se „cântăresc” în aur, argint sau bronz. Numai în acest an, Ionuț a urcat, în luna februarie, pe prima treaptă la Campionatul Național de Karate Shito-Ryu, defășurat la Izvorani, iar trei luni mai târziu a obținut titlul de vicecampion la Campionatul European de Karate Shito-Ryu, categoria +80 kg, organizat la Oradea. Însă cea mai recentă medalie este cea de bronz câștigată luna aceasta în Belgia, la Campionatul European de Karate Goju-Ryu. De ceva timp, numele lui Adrian Ionuț Molnar este unul cunoscut și respectat în rândul iubitorilor de arte marțiale, iar colegii săi sunt mândri că acesta a ales să valorifice calitățile sale în cadrul Jandarmeriei Române.

Deniz-Luiza Murguleț (IJJ Hunedoara)
și Andrei Grigore