Publicat pe Categorii Sport

Înot prin joacă, pentru copii sănătoși și fericiți

„Academia de Înot Dinamo” își propune să-i inițieze pe copii și să le dezvolte spiritul de campioni pe un concept modern, în care elementele centrale vor fi bucuria de a înota, distracția prin sport, mișcarea, sănătatea și, ulterior, performanța la cel mai înalt nivel. Proiectul va beneficia de aportul unuia dintre cei mai valoroși antrenori de înot din lume, italianul Walter Bolognani, care a coordonat timp de 16 ani toate loturile de juniori și tineret ale Federației Italiene de Natație

Pentru a veni în sprijinul celor care vor să facă mișcare și să înceapă anul 2023 „ca peștele în apă”, organizatorii „Academiei de Înot Dinamo” ne invită să îi aducem pe cei mici la bazin unde specialiștii îi vor antrena într-un mod interactiv și atractiv, adaptat vârstei lor.

Academia a dat startul înscrierilor încă de la finalul lunii decembrie 2022, pentru grupele de inițiere a copiilor sau cele de performanță. Sloganul sub care s-a lansat campania a fost unul care devoalează din start principiile proiectului: „Adu-ți copilul la bazinul Dinamo și îl vom învăța să înoate și să găsească distracție în sport și mișcare!”.

„Cred în acest proiect, dar mai ales cred în oamenii care fac parte din acest proiect. Cel mai frumos aspect al acestei Academii este faptul că Dinamo își propune să învețe copiii să înoate prin joacă, exact cum am învățat și eu. Este modul cel mai potrivit pentru a te îndrăgosti de apă. Este un sport foarte frumos pe care eu am ajuns să îl iubesc”, a declarat cel mai valoros înotător din lume în anul 2022, David Popovici, la conferința de presă în cadrul căreia Clubul Sportiv Dinamo și-a lansat pe 10 ianuarie un nou proiect de amploare. În finalul întâlnirii, noua stea a înotului mondial i-a îndemnat pe copii și pe părinți: „Veniți aici, la Academia de Înot Dinamo, în cel mai bun loc în care se va întâmpla acest lucru”.

Și tatăl campionului nostru David va avea un rol extrem de important în dezvoltarea Academiei. „Ne propunem ca în următorii zece ani, aproximativ 15.000 de copii să vină către bazinul de înot, iar dintre aceștia cel puțin unul să reprezinte România la Jocurile Olimpice din 2028 și un altul la Jocurile Olimpice din 2032”, a spus Mihai Popovici,managerul Academiei de Înot Dinamo.

Dar pentru că sportul se adreseazănu numai „performerilor” sau celor mai mici care învață să înoate, Clubul Sportiv Dinamo al Ministerului Afacerilor Interne propune și înotul sub formă de AGREMENT. Pentru acest lucru, doritorii se pot înscrie direct la recepția de la bazin. 

Personalul și rezerviștii instituțiilor de ordine publică, apărare și securitate națională beneficiază de o reducere în cuantum de 50% din tariful perceput pentru activitățile sportive de agrement.

Toate informațiile legate de plata și costul actualizat al abonamentelor în vederea înscrierii la cursurile de înot, regulamentul sau alte detalii organizatorice pot fi găsite pe website-ul www.csdinamo.eu (secțiunea Academia de Înot Dinamo) și pe pagina www.facebook.com/csdinamo, iar alte informații se pot afla la numărul de telefon 0740.100.030 și la info@csdinamo.ro.

Noi deja ne-am luat costumul de baie și am plecat către bazin!

Alin Banu