As la tenis

Niciun antrenor. Un singur turneu. Două cupe. Este performanța comisarului de poliție Claudiu Olteanu de la Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, care s-a calificat atât în finala probei de simplu, cât și în cea de dublu ale competiției internaționale de tenis de câmp Altius Tennis Cup. Reușita ofițerului MAI este mai mult decât remarcabilă, ținând cont și de faptul că singurul lui instructor a fost… o carte

Îl caracterizează „spiritul de luptă al lui Rafael Nadal și stilul de joc al lui Roger Federer”, după cum mărturisește chiar el, cei doi giganți ai tenisului fiind o adevărată sursă de inspirație. Și-a descoperit pasiunea pentru sportul alb pe când era student la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București. Îndemânarea și rapiditatea cu care deprindea tainele jocului au fost remarcate de unul dintre profesorii săi, care l-a încurajat să practice acest sport. La început a fost doar din dorința de a face mișcare, însă încetul cu încetul tenisul a devenit parte din viața lui. În timpul liber îl găseai pe teren, antrenându-se și primind indicații de la… „Biblia tenisului”, cum îi spune Claudiu „antrenorului” său. Adică „Manualul antrenorilor avansați”, scris de Miquel Crespo și Dave Miley.

Dragostea pentru sport l-a determinat să se antreneze din ce în ce mai mult, uneori chiar și două ore zilnic. Ambiția de care a dat dovadă i-a fost însă răsplătită din plin, ofițerul de poliție reușind să se lupte cot la cot cu jucători profesioniști. La ediția de anul acesta a competiției Altius Tennis Cup, un turneu de gradul al doilea organizat de către Federația Internațională de Tenis, cu 400 de puncte puse în joc, comisarul de poliție Claudiu Olteanu a reușit o dublă performanță: locul al doilea atât în proba de simplu (Runner Up Ms+35), cât și în proba de dublu mixt (Runner Up XD+30).

Am realizat ceva de care sunt foarte mândru, să câștig două cupe, în cadrul unui turneu de profesioniști. Am lucrat la acest vis timp de cinci ani, aproximativ opt ore de antrenament pe săptămână, și nu mi-am imaginat vreodată că acesta se poate îndeplini într-un timp atât de scurt. Aceste rezultate îmi confirmă faptul că am ales un drum foarte frumos și sper să-l fac și cât mai lung”, spune polițistul.

Claudiu a participat și la competițiile organizate de către Ministerul Afacerilor Interne, câștigând finala mică, alături de comisarul șef de poliție Marian Manea de la Direcția Generală Financiară, în anul 2018. „Am învățat singur, din pasiune pentru acest sport! Iar când vezi că un antrenor de tenis îți apreciază loviturile, este o mare mândrie. Trebuie doar să crezi în visele tale, să te dedici în totalitate și vei reuși!”, mai spune ofițerul MAI.

Natalia Traicu